Συρία:Τουλάχιστον 28 νεκροί χθες στο Χαλέπι από βομβαρδισμούς

aΤουλάχιστον 28 άμαχοι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον συνοικιών τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στην πόλη του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένδεκα άμαχοι περιλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές μετά τα μεσάνυχτα στον τομέα Μπαμπ αλ Νασρ, στην παλιά πόλη του Χαλεπιού, και επτά άλλοι σκοτώθηκαν στη συνοικία Φαρντούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν στη συνοικία Σαλχίν και τέσσερις άλλοι πολίτες σε διάφορες συνοικίες του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες.

Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι τραυματίες, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες, «ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη» έκαναν επιδρομές χθες. Ερρίφθησαν πολλά βαρέλια με εκρηκτικά, κατά την ίδια πηγή.

Επλήγη εξάλλου ένα νοσοκομείο στον τομέα της αλ Μαάντι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενείς.

«Χρησιμοποιήθηκαν όπλα όλων των ειδών για να βομβαρδιστεί το νοσοκομείο, από τα μεσάνυχτα ως τις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Πλέον είναι άχρηστο», δήλωσε ο Μοχάμαντ Χάιρ, ένας από τους γιατρούς.

Οι αντάρτες ανταπέδωσαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εξαπολύοντας πυρά πυροβολικού εναντίον δυτικών συνοικιών της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δεν έδωσε κάποιον απολογισμό θυμάτων.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε χθες ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννιά τραυματίστηκαν από ρουκέτες που έπληξαν τις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τις δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Χαλέπι, η άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας και ένα από τα σημαντικότερα διακυβεύματα του πολέμου, έχει κοπεί στα δύο από το 2012, με τους αντάρτες να ελέγχουν το ανατολικό του τμήμα και την κυβέρνηση το δυτικό. Από την περασμένη εβδομάδα τα στρατεύματα απέκοψαν την τελευταία οδό ανεφοδιασμού των ανταρτών, θέτοντας τις συνοικίες που ελέγχουν υπό πλήρη πολιορκία από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα