Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία με 75 νεκρούς και έξι διασωθέντες

Ένα αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες συμπεριλαμβανομένης και μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από την Βραζιλία, συνετρίβη στην κεντρική Κολομβία, σύμφωνα με τη ιστοσελίδα των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας.

Της συντριβής επέζησαν έξι, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροδρόμιο «Jose Maria Cordova de Rionegro» που εξυπηρετεί την πόλη Μεντεγίν, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε: Επιβεβαιώνεται ότι το αεροσκάφος με αριθμό αδείας CP2933 μετέφερε την ομάδα @ChapecoenseReal. Πρωφανώς είναι επιζώντες»

Φωτογραφία: 360 Radio Colombia/Twitter

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος που προερχόταν από τη Βολιβία μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν, δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα η αιτία;

Οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της κοντινής πόλης, Λα Σέχα, Ελκίν Οσπίνα είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα