Συνταγματική Αναθεώρηση: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και σήμερα θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία. Ιδιαιτέρως έντονη ήταν η διαδικασία της συζήτησης με εντάσεις και λογομαχίες τόσο μεταξύ βουλευτών όσο και μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ψηφοφορία, που θα αναδείξει ποιες διατάξεις και με ποια πλειοψηφία θα περάσουν στην φάση της επόμενης Βουλής για τροποποίηση και ποιες θα λάβουν κοινοβουλευτικό απαγορευτικό και θα παραμείνουν ως έχουν, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί.

Διαφορετικά ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

 

Με δύο ψηφοδέλτια, ένα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα της ΝΔ, τα οποία θα ενοποιηθούν σε ένα πολυσέλιδο, θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και περίπλοκη. Οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνες της ΝΔ.

Η διαφορά των δύο ψηφοδελτίων είναι πως εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε άρθρο περιλαμβάνει και κατεύθυνση για το πώς πρέπει να αναθεωρηθεί στην επόμενη Βουλή. Αντιθέτως, της ΝΔ δεν έχει κατεύθυνση, παρά μόνο αναφέρει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα