Συνομιλίες της Apple για να αποκτήσει την εφαρμογή Shazam

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple θα μπορούσε να πληρώσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια για τη Shazam, ενώ η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί μετά την επόμενη εβδομάδα. Το λογισμικό της Shazam είναι ήδη στο iPhone, αλλά όχι ολοκληρωμένο.

Η Apple Inc. βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει τη Shazam Entertainment Ltd, το λογισμικό της οποίας βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίζουν τραγούδια, δείχνοντας το τηλέφωνό τους σε πηγή ήχου, σύμφωνα με πηγές.

Η εφαρμογή Smartphone της Shazam είναι ήδη πλήρως ενσωματωμένη στον ψηφιακό βοηθό Siri της Apple.

Σύμφωνα με το Reuters, οι χρήστες του iPhone, με την εγκατεστημένη εφαρμογή Shazam μπορούν να πουν: «Hey Siri, τι είναι αυτό το τραγούδι;» και η εφαρμογή θα το αναγνωρίσει. Αλλά η Shazam έχει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα να αναγνωρίσει και τηλεοπτικές εκπομπές, που όμως δεν λειτουργούν ακόμα με το Siri.

Σύμφωνα με την τεχνολογική ειδησεογραφική ιστοσελίδα TechCrunch που ανέφερε τις συνομιλίες των δύο εταιρειών νωρίτερα, η Apple θα μπορούσε να πληρώσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια για τη Shazam, ενώ η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί ήδη μετά την επόμενη εβδομάδα.

Η Shazam δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα