Συνομιλίες Κέρι-Λαβρόφ για το Χαλέπι

keri-630x400Τις συνομιλίες για την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας θα συνεχίσουν σήμερα, μετά από τη χθεσινή τους συνάντηση στο Αμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε δηλώσεις του από το Αμβούργο χθες, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι που παρουσίασε η Ουάσιγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, ο Λαβρόφ και ο Κέρι ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους τους αντάρτες να αποχωρήσουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Από την πλευρά της Μόσχας τονίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται εντατικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Χαλέπι της Συρίας, ενώ έχει γίνει εκατέρωθεν ανταλλαγή εγγράφων, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το IFAX, πηγές αναφέρουν ότι Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο να επιτύχουν καθεστώς αμοιβαίας κατανόησης για το Χαλέπι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα