Συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας-Ιράν για Συρία

TOPSHOTS TOPSHOTS Syrian government forces patrol in the Khalidiyah neighbourhood of the central city of Homs on July 28, 2013. Government forces bolstered by Lebanese Shiite militiamen were poised to retake the largest rebel-held district of Syria's third city Homs, a watchdog and state media said. AFP PHOTO/STRSTR/AFP/Getty Images

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι για την διοργάνωση συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, αναφέρει σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σε άλλη ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι ο Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα και με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στην επικοινωνία που είχε ο Λαβρόφ με τον Κέρι, έπειτα από αμερικανικό αίτημα, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και την διερεύνηση της δυνατότητας άλλων χωρών στην περιοχή για διαμεσολάβηση με στόχο την προώθηση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία.

Παράλληλα, Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τούς ώστε να επέλθει ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε η ίδια πηγή. Η επικοινωνία Λαβρόφ-Ζαρίφ έγινε κατόπιν αιτήματος της Μόσχας κι ακολούθησε τις συνομιλίες που είχε ο Ρώσος ΥΠΕΞ με τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία για τη συριακή κρίση, χθες Παρασκευή στη Βιέννη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα