Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί – 318 προγραμματισμένοι για σήμερα

Άσχετοι με πρώτες κατοικίες είναι οι πλειστηριασμοί που συνεχίζονται και αυτή την Τετάρτη, με 318 να είναι προγραμματισμένους για σήμερα. Αναλυτικότερα, οι 318 πλειστηριασμοί αφορούν σε 495 ακίνητα.

Παράλληλα, για σήμερα έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου Hydra Beach, που βρίσκεται στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, με επισπεύδουσα την Eurobank.

Την ίδια ώρα προγραμματίζονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο από τις 27 Απριλίου ενώ από την 1η Μαίου οι πλειστηριασμοί για οφειλές στο δημόσιο θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Συμβολαιογραφικός Σύλλογο Εφετείων:

«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με συνέπεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το προφίλ των οφειλετών και προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων, που τόσο επιτηδευμένα αλλά εν τέλει αναποτελεσματικά, καθώς στηρίζονται σε ψευδή και ατελή στοιχεία προσπαθούν να δημιουργήσουν συλλογικότητες και πολιτικοί σχηματισμοί, επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι δημόσια και εύκολα προσβάσιμα είτε σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία είτε σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίζει και να κρίνει εκ των πραγματικών δεδομένων.

Ως εκ τούτου, και επειδή προφανώς είναι τόσο δυσνόητο να κατανοήσουν στελέχη των συγκεκριμένων συλλογικοτήτων, τα οποία μάλιστα στο παρελθόν διετέλεσαν και υπουργοί του ελληνικού κράτους, τα στοιχεία που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενημερώνουμε ότι και οι δύο πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο.

Είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν την κύρια κατοικία των οφειλετών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για “λαϊκές κατοικίες” όπως αρέσκονται να τις ορίζουν οι γνωστές πλέον για την παραπληροφόρηση συλλογικότητες.

Πάντως προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πως είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα