Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης στον Αιγύπτιο Mohamed A.

Συνεχίζονται οι δράσεις από αλληλέγγυους σε όλη την Ελλάδα για να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον Αιγύπτιο Mohamed A, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2016 βρίσκεται σε καθεστώς διοικητικής κράτησης στη Γ.Α.Δ. Λέσβου ως υποψήφιος για απέλαση ενώ, όπως αναφέρουν οι αλληλέγγυοι, κάνει απεργία πείνας από τις 13 Δεκεμβρίου

 

Οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν εξιτήριο στον ασθενή την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα την προσωρινή επιστροφή του στα κρατητήρια, από όπου και επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο όταν αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Καταγγέλλουν ότι ότι οι εξετάσεις ήταν μισές, ο εργαστηριακός έλεγχος πλημμελής και δεν έγιναν εξετάσεις κλινικής εικόνας, ενώ δεν καταγράφηκε και η απώλεια βάρους.

Στο μεταξύ, το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης απέρριψε και την αίτηση αντιρρήσεων που υπέβαλαν ενώπιον του προέδρου δικηγόροι του Μοχάμεντ, ζητώντας την άρση της κράτησής του. «Πλέον θα υποβάλουμε νέο αίτημα ασύλου, επικαλούμενοι νέα στοιχεία» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Πέτσικας, χωρίς να αποκλείει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, αναμένεται να επανακαταθέσει το αίτημα του στο γραφείο ασύλου της Μόριας για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Προγραμματίζεται πορεία στα Προπύλαια (18.00):

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα