Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο κέντρο Κράτησης Ελληνικού

tvgfsrΣύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας αλληλέγγυων κρατουμένων στα Nότια,για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκε ο αγώνας στο Ελληνικό από τις  μετανάστριες.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ πολλών άλλων,οι αιτίες της διαμαρτυρίας είναι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης,καθώς όπως αναφέρουν το φαγητό  δεν τρώγεται,τα κελιά είναι σε πολλή άσχημη κατάσταση, τα τηλέφωνα των θαλάμων των επισκεπτηρίων είναι χαλασμένα,ενώ υπάρχουν τρίμηνες παρατάσεις κράτησης και βίαιες απελάσεις.Ωστόσο,βασικό και  κύριο αίτημά τους είναι η απελευθέρωσή τους.

Η ομάδα αλληλεγγύης αναφέρει:Μετά από τρεις μέρες κινητοποιήσεων το Σάββατο την Δευτέρα και την Τετάρτη ξαναβγήκαν με τα στρώματα στο προαύλιο και φώναξαν συνθήματα για τη λευτεριά. Έξω από τα κάγκελα, αλληλέγγυος κόσμος για άλλη μια φορά ένωσε τις φωνές του με τις κρατούμενες δίνοντας τους κουράγιο να συνεχίσουν.

Σήμερα στο κέντρο κράτησης κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας των μεταναστριών βρισκόταν ο ταξίαρχος της Πέτρου Ράλλη. Αφού αποχώρησε ο αλληλέγγυος κόσμος, ο διοικητής του κέντρου κράτησης Ελληνικού προσπάθησε να τις πείσει να μπουν μέσα στα κελιά. Οι κοπέλες αρνήθηκαν και ζήτησαν να μιλήσουν με τον ταξίαρχο. Ο διοικητής τους απάντησε ότι ο ταξίαρχος δεν θέλει να τους μιλήσει, αλλά η αντίδραση των κοριτσιών ήταν τόσο έντονη που τελικά μίλησαν με το ταξίαρχο, ο οποίος τους είπε ότι ο νόμος ορίζει ότι η κράτηση είναι εξάμηνη!?

Καθώς 2 από τις κοπέλες έχουν ξεπεράσει το εξάμηνο το γνωστοποίησαν στον ταξίαρχο, ενώ ο ίδιος είχε ήδη τα ονόματα τους από το Σάββατο και υποτίθεται ότι θα κοίταζε τους φακέλους. Εκείνος τους είπε ότι θα κοιτάξει τους φακέλους τους την επόμενη μέρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ταξίαρχου οι κοπέλες αρνήθηκαν να μπούν μέσα!

Τελικά η βάρδια το βράδυ τις ξεγέλασε να μπουν μέσα δήθεν για να την καταμέτρηση αφού όσο μπαινόβγαιναν έξω δεν μπορούσε να την ολοκληρώσει και κλείδωσε την πόρτα του προαυλίου, κλειδώνοντας τες έτσι μέσα.

Πηγή & ολόκληρη η ανακοίνωση:https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα