Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Βουκουρέστι

αρχείο λήψης

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Ιοάνις βρέθηκε μεταξύ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για έκτη συνεχή ημέρα στο Βουκουρέστι για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην πολιτική τάξη, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανευθυνότητα, μετά την τραγωδία στην ντισκοτέκ Colectiv.

«Μόνο μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή, ούτε εσείς μόνοι, ούτε εγώ μόνος μπορούμε» δήλωσε ο Κλάους Ιοάνις, την ώρα που πολλοί διαδηλωτές ζητούσαν τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών και «την εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων» είπε στους διαδηλωτές.

Παράλληλα,ο πρόεδρος τους διαβεβαίωσε ότι θα λάβει υπ΄όψιν τις απόψεις του στις διαβουλεύσεις για τον διορισμό νέου πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση την περασμένη Τετάρτη του Βίκτορ Πόντα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με ένα σφοδρό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς της πολιτικής τάξης.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς στην ντισκοτέκ Colectiv του Βουκουρεστίου έφθασε σήμερα τους 45 νεκρούς, μετά τον θάνατο τεσσάρων ακόμη τραυματιών, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα