Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

ΟΛΠ-78-300x213Με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών συνεχίζουν, σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια,διεκδικώντας την προάσπιση των εργασιακών σχέσεων στο νέο περιβάλλον, που διαμορφώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

«Η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας» υπογραμμίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και των σωματείων εργαζομένων στον ΟΛΘ. «Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις», τονίζουν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας πως οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εργασιακή συνέχεια στο νέο περιβάλλον που θα προκύψει μετά την πώληση.

Σε ό,τι αφορά ειδικά στον ΟΛΘ, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε δημόσια εκδήλωση-συζήτηση για τα εργασιακά θέματα, με βασικό ομιλητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου, Άρη Καζάκο, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι επαναλαμβάνουν τέλος ότι διατηρούν αναλλοίωτη τη θέση τους ενάντια «στο ξεπούλημα του λιμανιού και όλου του δημόσιου πλούτου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα