Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι απώλειες για το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης με αρνητικό πρόσημο, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στο Άμπου Ντάμπι δεν φαίνεται να οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 22 cents ή 0,5% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 49,17 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Ρωσία πραγματοποίησαν συναντήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Καζακστάν και τη Μαλαισία για την παραγωγή τους στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στο Άμπου Ντάμπι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι τέσσερις χώρες δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για τον περιορισμό της παραγωγής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ και 10 άλλες χώρες συμφώνησαν τον περασμένο Μάιο να επεκτείνουν για εννέα μήνες τη συμφωνία που πέτυχαν το 2016 για τον περιορισμό της συνδυασμένης παραγωγής τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ορισμένες χώρες ωστόσο, όπως το Ιράκ και το Ιράν, έφεραν αντιρρήσεις στη μείωση της παραγωγής τους, επικαλούμενες τις σοβαρές διαταραχές που γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε πάντως ότι οι τέσσερις χώρες “παρουσίασαν το outlook και τις προοπτικές για τα επίπεδα της παραγωγής τους” και παρέμειναν προσηλωμένες στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα