Συνεχίζεται σήμερα το Εφετείο των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ξεκίνησε  τη Δευτέρα 26/11 η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία με ρατσιστικό κίνητρο του 27χρονου εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν το 2013, στα Πετράλωνα.

Ωστόσο, η διαδικασία πήρε αναβολή για σήμερα, Πέμπτη 29/11, προκειμένου να βρεθεί μεταφραστής για τη διάλεκτο του πατέρα του Σ. Λουκμάν, ο οποίος ήρθε από το Πακιστάν  (εκφράζοντας, όπως είπε, «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική Δικαιοσύνη»), ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγων, αλλά και να μπορέσουν να έρθουν στο δικαστήριο αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του μετανάστη από το Πακιστάν.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, έχει τεράστια σημασία διότι οι δολοφόνοι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δικάζονται και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τεράστια σημασία έχει επίσης η πρωτόδικη απόφαση που καταδίκασε τους δολοφόνους σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και για πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας .

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν επτά φορές τον Λουκμάν τα ξημερώματα της 17η Ιανουαρίου 2013, όταν τον συνάντησαν στα Πετράλωνα να πηγαίνει με το ποδήλατο του στη δουλειά.

Σύμφωνα με την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι είχαν ρατσιστικό κίνητρο στην πράξη τους. Όπως είχε αναφέρει η Εισαγγελέας Έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, οι δύο συναποφάσισαν να «αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άντρα και δη πακιστανικής καταγωγής… το έγκλημα τους είχε κίνητρο την διαφορετικότητα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα