Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Με τις καταθέσεις δύο βιολόγων που έχουν κληθεί από την υπεράσπιση σχετικά με το αμφιλεγόμενο DNA, συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή.

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, που είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο –καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους– βρίσκονται υπό την κρίση των δικαστών για την έφεσή τους και ενώ ήδη πολλοί νομικοί έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα στοιχεία βάσει των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδο τους από τη φυλακή

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκινούν το 2011 όταν μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι όπου βρισκόταν με τον σύντροφό της, οδηγούνται στον ανακριτή. Η Ηριάννα τότε δίνει DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα και αφήνεται ελεύθερη. Ο σύντροφός της αφήνεται, επίσης, ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους, καθώς κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με μόνα «στοιχεία» τη φιλική σχέση με άτομα που ήταν ύποπτα – δεν είχαν όμως τότε κατηγορηθεί – για συμμετοχή στους Πυρήνες.

Στη συνέχεια παραπέμπεται σε δίκη και αθωώνεται αμετάκλητα καθώς όπως αναφέρει η αθωωτική απόφαση «δεν προέκυψε η παρουσία του σε κρησφύγετα της οργάνωσης και ιδίως σε αυτά που βρέθηκε οπλισμός και, όπως αποδείχθηκε, διατηρούσε κοινωνικές μόνο σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς του… (αναφέρονται ονόματα εμπλεκομένων με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»)».

Δύο χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2013, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του συντρόφου της Ηριάννας, εκδίδεται ένταλμα σύλληψής της το οποίο την εμπλέκει τόσο με τους «Πυρήνες» – με μόνη σύνδεση τη σχέση με τον σύντροφό της – όσο και με όπλο που βρέθηκε το 2011 στην Πολυτεχνειούπολη Αθηνών. Συγκεκριμένα, συνδέει μέρος του DNA της Ηριάννας «με μείγμα DNA τουλάχιστον 2 ατόμων εκ των οποίων το ένα γυναίκας», όπως αναφέρει η εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη επί των όπλων που βγαίνει τον Οκτώβριο του 2012.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα