Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ»

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης εβδομάδας υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», περίπου 30.000 νοικοκυριά έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτηση υπαγωγής, ενώ περί τους 12.000 ενδιαφερόμενους έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και συμπληρώνουν την αίτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το Σαββατοκύριακο οι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης, ενώ εφικτή θα είναι και η εγγραφή νέων χρηστών, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίου. Από τη Δευτέρα θα απενεργοποιηθεί η πρόσβαση των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων και θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Τέλος, ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει διασφαλιστεί η ένταξη στο Πρόγραμμα για το σύνολο των αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, ανεξάρτητα αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες» από το Πληροφοριακό Σύστημα. Εξήγησε ότι η διαθεσιμότητα πόρων είναι πλέον πολύ μεγάλη, καθώς το συνολικό ποσό που προέρχεται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό, προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα