Συνεχίζεται η πτώση του χρυσού

Συνεχή χτυπήματα δέχεται η τιμή του χρυσού, καθώς οδεύει προς την τέταρτη εβδομάδα απωλειών, καθιστώντας το σερί το χειρότερο για φέτος, εν μέσω των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, της ενδυνάμωσης του δολαρίου, αλλά και της ισχυρότερης απόδοσης της οικονομίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, οι ανησυχίες για μια πυρηνική διένεξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα συρρικνώθηκαν, λιγοστεύοντας την ανάγκη για «ασφαλή καταφύγια».

Σήμερα Παρασκευή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, διαμορφώνονται στα 1.268,34 δολάρια ανά ουγγιά, ελαφρώς υψηλότερα από το χαμηλό των 1.266,64 που έφθασαν εχθές, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Bob Takai, διευθύνων σύμβουλος της Sumitomo Global Research ανέφερε πως το περιβάλλον τώρα κινείται προς τα αυξανόμενα επιτόκια κάτι το οποίο αποτελεί κακή είδηση για την αγορά του χρυσού.

Οι τιμές έχουν πέσει περισσότερο από 6% από το υψηλότερο επίπεδο που είχαν για ένα χρόνο και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Fed θεωρεί ότι υπάρχουν 73% πιθανότητες για αύξηση των τιμών των επιτοκίων τον προσεχή Δεκέμβριο μετά τις προβλέψεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα επιτρέψει στην αμερικανική κεντρική τράπεζα να αυξήσει και τα επιτόκια την ίδια στιγμή που το ίδιο περιμένει και ο ομόλογός του στη Fed της Φιλαδέλφειας, Patrick Harker.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τα δεδομένα των μισθολογίων και της ανεργίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Brian Lan, εκτελεστικό διευθυντή της GoldSilver Central, ο οποίος προσθέτει ότι η αγορά του χρυσού δυσκολεύεται και λόγω της έλλειψης στήριξης από τις κινεζικές αγορές τώρα που το δολάριο αναμένεται να ισχυροποιηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα