Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα Παππά – Σαμαρά για τα Σκόπια

«Σε πόσα έγγραφα που αναφέρουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του έχει βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς;», αναρωτιέται το γραφείο τύπου του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απαντώντας στις διαρροές του Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνέντευξή του στην Real News, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό του Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την πΓΔΜ, χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά, που φέρει και την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού.

«Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο “Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ» τόνιζε στην συνέντευξή του ο κ. Παππάς.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν νωρίτερα απαντήσει πως τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν «με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτοντας πως «α Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα.

«Έχει φανεί εδώ και χρόνια, ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε μια επιλογή ακαμψίας, αλλά μια στρατηγική πολιτικού marketing, η οποία έχτισε το πρώτο κομμάτι της καριέρας του κ. Σαμαρά» αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του υπουργείου, στο οποίο τονίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται ότι, 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας, υπέγραψε συμφωνία στην οποία η γειτονική χώρα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

«Η συμφωνία αυτή υπεγράφη ακριβώς διότι ακυρώθηκε η προϋπάρχουσα, αντίστοιχη με την διαλυόμενη Γιουγκοσλαβία» και το θέμα «αξιοποιήθηκε αργότερα για να ανατραπεί ο Κων. Μητσοτάκης και να στηθεί η ΠολΑν».

Τι απαντά τώρα το περιβάλλον Σαμαρά

«Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα μπερδεύουν την ενιαία Γιουγκοσλαβία με τα Σκόπια. Ποτέ η Ελλάδα δεν αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν το επικαλέστηκαν αυτό ποτέ! Ο Α. Σαμαράς ήταν εκείνος που πρότεινε, επέμεινε και πλήρωσε την άρνησή του να τους δώσουμε τη λέξη Μακεδονία», σχολιάζουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.   «Ας μας πουν εκείνοι πόσες φορές οι οργανώσεις και τα στελέχη τους δήλωναν και διαδήλωναν κατά της Ελλάδος για το σκοπιανό. Και κυρίως με τι ανταλλάγματα», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα