Συνεχίζεται η μείωση της πετρελαιοπαραγωγής και το Μάρτιο

Η παραγωγή πετρελαίου συνεχίζει να μειώνεται το Μάρτιο, καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ τήρησαν τη συμφωνία για τις περικοπές, όπως ανακοίνωσε το καρτέλ.

Επίσης, ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί βλέπουν μια ανάκαμψη εξαιτίας των υψηλότερων πετρελαϊκών τιμών.

Τα 13 μέλη του Οργανισμού δεσμεύτηκαν το περασμένο έτος, να μειώσουν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως την παραγωγή, ώστε να ευθυγραμμιστεί η τεράστια υπερπροσφορά αργού παγκοσμίως, με την ζήτηση και την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Η συμφωνία βοήθησε στην αύξηση των τιμών πετρελαίου κατά 20% αφού ανακοινώθηκε στις 30 Νοεμβρίου. Η Ρωσία και 10 μη μέλη του ΟΠΕΚ, υπόσχονται επίσης να περικόψουν άλλα 558.000 ημερησίως.

Στη μηνιαία έκθεση ο ΟΠΕΚ αναφέρει ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 153.000 βαρέλια ημερησίως στα 31,93 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο.

Η μείωση αποδίδεται κυρίως στη χαμηλότερη παραγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βενεζουέλα, αντίστοιχα κατά 33.000 και 26.000 βαρέλια ημερησίως.

Αλλά η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει φέρει το κύριο βάρος της προσπάθειας μέχρι σήμερα, αύξησε την παραγωγή κατά 42.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα