Συνεχίζεται η «μάχη» με τους δανειστές-Σε εξέλιξη η συνάντηση

Συνεχίζεται η «μάχη» με τους δανειστές με νέα συνάντηση για τις δύο, σήμερα το μεσημέρι η χθεσινή αναβληθείσα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους δανειστές για το δημοσιονομικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το δημοσιονομικό είναι πιθανόν να καλυφθεί από τη φορολογία εισοδήματος ή άλλα μέτρα. Επίσης η κυβέρνηση εμμένει και στο «όχι» στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, κάτι που επίσης θα συζητηθεί σήμερα,πηγαίνοντας η Ελληνική πλευρά αντιπροτάσεις. afbd09a5-6eb6-4fba-8a31-0f537a9f13a3 (1)

Χθες η συνάντηση των υπουργών Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος  έγινε σε «καλύτερο» κλίμα,αναφέρουν οι υπουργοί.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε πάντως τη διαπραγμάτευση «ουσιαστική». «Είπαμε τις απόψεις μας και θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση πάνω σε αυτά» , υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, αλλά σε καμία περίπτωση αγεφύρωτη.

Ο Υπουργός Εργασίας,εξερχόμενος από τη συνάντηση της Τετάρτης,ανέφερε πως τέθηκε ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το ασφαλιστικό, που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι θεματικές ενότητες που οριοθετούν τον οδικό άξονα των συζητήσεων, είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος ,το ύψος της εθνικής σύνταξης και τα ποσοστά αναπλήρωσης,οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επίσης μετά την συνάντηση με τους δανειστές την Πέμπτη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε πως απο την πλευρά τηες κυβέρνησης  είναι «απόλυτη κόκκινη γραμμή»  να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα