Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο-Δυο τραυματίες πυροσβέστες(Βίντεο)

fotia_thasos_600_315Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει περιέλθει το νησί της Θάσου με τη φωτιά, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, να έχει κάψει σπίτια στον οικισμό «Καζαβίτι» που είχε εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου κενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος για το χωριό Θεολόγος που απειλείται άμεσα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν τόσο η πυροσβεστική όσο και ο στρατός. Στο νησί επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης 15 εθελοντές,36 στρατιώτες,11 ΟΤΑ, 7 Α/Φ &1 Ε/Π

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ έχουν εκκενωθεί εκτός από τον οικισμό Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Tα μέτωπα σε Πρίνο και Αλυκή είναι τα μεγαλύτερα και παραμένουν ανεξέλεγκτα.

«Η φωτιά είναι εκτεταμένη, έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα και δυστυχώς σε δύο περιοχές έχουμε καμένα σπίτια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Όλο το βράδυ υπήρξε μία διαχείριση ώστε να μην μπορέσει να επεκταθεί, να μην μπορέσει να ξεπεράσει κάποια όρια η φωτιά και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επιτεύχθηκε» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα