Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο και Ηλεία

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές στην Ηλεία και τη Ζάκυνθο με την Πυροσβεστική ωστόσο να επισημαίνει ότι οι δύο πυρκαγιές παραμένουν σε εξέλιξη και δεν είναι υπό έλεγχο, παρουσιάζουν ωστόσο μία σταθερή κατάσταση.

Ειδικότερα και όσον αφορά στην Ηλεία, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το χωριό Περιστέρι κινδύνεψε από το μεγάλο πύρινο μέτωπο, οι κάτοικοι του όμως αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρές μάχες με τις φλόγες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

«Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας και τονίζει ότι «εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές».

Εφιαλτική η νύχτα για το Περιστέρι

Στο χωριό Περιστέρι, η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική, όπως σημειώνει το patrastimes.gr, καθώς η φωτιά απειλούσε ανά πάσα στιγμή -αν άλλαζε η φορά των ανέμων- να κάψει το χωριό , ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και για την Ανάληψη καθώς και άλλα χωρία της περιοχής.

Με το πρώτο φως της ημέρας το πρωί της Τετάρτης, τα πεζοπόρα τμήματα, που κατά πληροφορίες έχουν ενισχυθεί, ρίχτηκαν στη μάχη προκειμένου να οριοθετήσουν την φωτιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα