Συνεχίζεται η δίκη του Αμβρόσιου Καλαβρύτων

Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, η εκδίκαση της έφεσης που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, που ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη.
Ο μητροπολίτης κατηγορείται για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και για «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», μετά την ανάρτηση και το «φτύστε τους», που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων.
Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορουμένου μητροπολίτη και τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.
Κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφρασε, σε σύντομη παρέμβασή του, την αγανάκτησή του για τις ερωτήσεις που τέθηκαν στους μάρτυρες υπεράσπισης.
«Οι ομοφυλόφιλοι είναι απόβλητοι. Εννοώ όλοι, όχι συγκεκριμένα πρόσωπα, ο Γιάννης, ο Χρήστος…», είπε ο μητροπολίτης στην παρέμβασή του, παραδεχόμενος ότι το κείμενό του στρεφόταν εναντίον των ομοφυλόφιλων και όχι μόνο των πολιτικών, όπως έλεγε η πρωτόδικη απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου.
«Αν ο Μητροπολίτης το είχε πει αυτό από την αρχή, θα είχαμε γλιτώσει τόσες ώρες δίκης», σημείωσε η Πολιτική Αγωγή.
Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν εριστικές και προσβλητικές, καθώς ακούστηκαν ερωτήσεις προς τους μάρτυρες πολιτικής αγωγής, όπως «Είστε φυσιολογικός;», «Κουνιέστε στον δρόμο;»
Υπέρ του μητροπολίτη Αμβρόσιου κατέθεσαν ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλούπολεως Ιερεμίας και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Θυμίζουμε ότι πρωτοδίκως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί καθώς η έδρα είχε κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία φράσεις του μητροπολίτη όπως «φτύστε τους! αποδοκιμάστε τους! μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! είναι επικίνδυνοι!» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνες για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα