Συνεχίζει τις ακραίες τοποθετήσεις ο Σαλβίνι – Επίθεση στη FIGC για τα αντιρατσιστικά μέτρα σε αγώνες

«Η μεταρρύθμιση είναι αστεία». Με αυτά τα λόγια σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Ιl Mattino», ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, επιτίθεται κατά της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC), η οποία επικύρωσε το μέτρο για διακοπή ενός αγώνα, εφ’ όσον υπάρξει δεύτερη προειδοποίηση για ρατσιστικά συνθήματα.
«Εισήγαγε την κλίμακα των Richter στους ρατσιστές», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης. Όπως είναι γνωστό η FIGC, είχε αποφασίσει να ακολουθήσει τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση ρατσιστικών συνθημάτων και συμπεριφορών οπαδών.
Σύμφωνα με τους ιταλικούς κανόνες που θεσπίστηκαν το 2013, εναπόκειται στον διαιτητή του αγώνα να ειδοποιεί τον «τέταρτο» για περιπτώσεις ρατσισμού, ωστόσο ο πρόεδρος της FIGC Γκαμπριέλ Γκράβινα, δήλωσε ότι η δουλειά αυτή πρέπει να γίνεται από αξιωματούχους της ομοσπονδίας, απαλλάσσοντας τον διαιτητή από την σχετική ευθύνη.
Στην Ιταλία θέλησαν να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα για τα φαινόμενα ρατσισμού στα γήπεδα, μετά τα όσα συνέβησαν στις 27/12 στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Νάπολι (είχαμε τρομερά επεισόδια με νεκρούς) και τον Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο σενεγαλέζος αμυντικός υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
Μετά τον συγκεκριμένο αγώνα ο Ματέο Σαλβίνι δεν… είδε ρατσισμό κατά του Κουλιμπαλί και μίλησε για εγκληματίες από άλλες χώρες. Αργότερα έκανε δηλώσεις και τόνισε πως είναι ολίσθημα η διακοπή αγώνα για ρατσισμό… Και η Νάπολι άνοιξε κόντρα μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, δείχνοντας αποφασισμένη να υποστηρίξει αυτούς που ήθελαν διακοπή ματς σε φαινόμενα ρατσισμού.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα