Συνεχίζει να ανεβάζει τον υδράργυρο ο Ερντογάν

Δεν πέρασαν καν 24 ώρες από το σόου μετριοπάθειας του τούρκου προέδρου στη Βάρνα και οι γείτονες επανήλθαν στη γνώριμη σκληρή και προκλητική ρητορική τους κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε χθες, ο τούρκος πρόεδρος εκτόξευσε νέες προειδοποιήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, τονίζοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ».

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης του Συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα και οι «συμπεριφορές της, δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Συνέχεια τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – Ελληνική άσκηση «Πυρπολητής»

Στις συνεχόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, η Ελλάδα απάντησε με την έκτακτη άσκηση άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής».

Αυστηρό ήταν και το νέο μήνυμα που έστειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου και πραγματοποίησε επιθεώρηση,

«Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και της Ε.Ε. καθορίζονται σαφώς και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης από το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Συγκρότημα Αρχηγείου του Στόλου.

Η κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών

Ενώ οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών χρησιμοποιούν όλα τα νομικά εργαλεία για την αποφυλάκισή τους, ο τούρκος Πρόεδρος παρέπεμψε το θέμα στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Ερντογάν επισήμανε ότι στις συνομιλίες με την ευρωπαϊκή ηγεσία στη Βάρνα «ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μη συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν μετά το ηχηρό «ράπισμα» που επεφύλασσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στην Άγκυρα από τη Βάρνα για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών Αδριανούπολη, τις τουρκικές παρενοχλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο.

Η “πρόταση” Κατσίκη και η προπαγάνδα από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα

“Πάρτυ”  στα φιλοκυβερνητικά κυρίως τουρκικά ΜΜΕ μετά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος έκανε λόγο για ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους τούρκους αξιωματικούς.

Εύγλωτο είναι το άρθρο της φιλοκυβερνητικής, πλέον, εφημερίδας Hurriyet, με τίτλο: «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους τούρκους στρατιωτικούς». Το δημοσίευμα περιλαμβάνει τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη, αλλά και την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στη φυλακή στην Αδριανούπολη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα