Συνεχής ενημέρωση από επίσκεψη Ομπάμα και διαδηλώσεις

Στην Αθήνα έφτασε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα , σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει μεταξύ άλλων του ευρωπαίους από το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία αλλα κυρίως για να βάλει τις βάσεις για μια ουσιαστική ελάφρυνση χρέους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Οι δυο πρόεδροι θα έχουν συνάντηση σχεδόν μιας ώρας και στις 14:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Οι δυο πρόεδροι θα δεχτούν τέσσερις ερωτήσεις, δυο από Έλληνες δημοσιογράφους και δυο από Αμερικανούς. Στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 Ομπάμα:Ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος για την Ελλάδα

Καμμένος: Ο Ομπάμα με διαβεβαίωσε ότι θα επιμείνει στην στήριξη της Ελλάδας

 

 



  • Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα και διαδηλώσεων

Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης επί ποδός θα βρίσκονται 3.000 – 4.000 αστυνομικοί από ειδικές δυνάμεις, ΜΑΤ, υπηρεσιών τάξης και ασφάλειας, ενώ θα συνδράμουν και περισσότεροι από 500 αμερικανοί πράκτορες.

Τις προηγούμενες ημέρες οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν εξονυχιστικά τους χώρους όπου αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επιπλέον σε κάθε μετακίνηση οι δρόμοι θα κλείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε κομβικά σημεία θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί.

Γενικότερα, «διαβολοβδομάδα» περιμένει την ΕΛ.ΑΣ., λόγω της επίσκεψης Ομπάμα και της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου 48 ώρες αργότερα.

Αυτό θα είναι μια καλή πρόβα τζενεράλε για την Πέμπτη το απόγευμα που το κέντρο της Αθήνας θα «κλείσει» εκ νέου λόγω της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα από την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,Αναρχικές ,αντιεξουσιαστικές και Αντιφασιστικές συλλογικότητες, ενώ στις 6.30 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει ανακοινώσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής σήμερα και αύριο απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.

Το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί υπάρχει επιτήρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Συνεχής ενημέρωση από τις συγκεντρώσεις:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα