Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptΑir νότια της Καρπάθου (Ολες οι εξελίξεις)

fasfdsfΑναζητείται το  αεροσκάφος Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 23:09,ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών που συνετρίβη στη Μεσόγειο, όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η Egyptair ανακοίνωσε ότι στην πτήση MS804 επέβαιναν 56 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο βρέφη. Επίσης, επέβαιναν 3 άτομα προσωπικό ασφαλείας της Egyptair και 7 άτομα προσωπικό, προσδιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 66.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus 320.Η πτήση MS804, ένα Airbus A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση από Παρίσι στο Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ με 66 επιβάτες και πλήρωμα.

Παράλληλα,τη συνομιλία που είχε ο πιλότος του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Egypt Air με τους ελεγκτές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την ώρα που αυτό βρισκόταν στο ελληνικό FIR, αποκάλυψε ο Διοικητής Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.

«Τα ξημερώματα στις 03:05, οι ελεγκτές συνομίλησαν μαζί του. Του έδωσαν συντεταγμένες και ο πιλότος ακολούθησε πιστά τις συντεταγμένες μέχρι την έξοδο από το ελληνικό FIR», δήλωσε ο κ. Λιντζεράκος και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες ελεγκτές προσπάθησαν να συνομιλήσουν με τον πιλότο, 10 μίλια πριν εξέλθει από το ελληνικό FIR.

Ο πιλότος δεν ανταποκρινόταν και συνέχισαν να τον καλούν μέχρι τις 03:29 όταν και το αεροσκάφος χάθηκε από το ραντάρ».   Όπως τόνισε, όταν έγινε η πρώτη συνομιλία το αεροσκάφος πετούσε στα 37 χιλιάδες πόδια και η πτήση του είναι καταγραμμένη στα ραντάρ της υπηρεσίας.

Όπως είπε ο κ. Λιντζεράκος, το αιγυπτιακό αεροσκάφος, χάθηκε 1,5 λεπτό αφότου άφησε το ελληνικό FIR.

Πέντε πλοία συμμετέχουν στις έρευνες για το χαμένο Airbus της EgyptAir, εκ των οποίων ένα ελληνικό, η φρεγάτα Βεατρίκη.

Στις έρευνες από αέρος συμμετέχουν δύο ελληνικά C130, ενώ ελικόπτερα βρίσκονται στην Κάρπαθο, έτοιμα να απογειωθούν, αν χρειαστεί.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Η Egyptair επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που έχουν εντοπιστεί νοτιοανατολικά της Κρήτης ανήκουν στην πτήση MS804  του Airbus 320.

Εντοπίζονται συνεχώς αντικείμενα από το αεροσκάφος

Πλωτά μέσα της Αιγύπτου κατευθύνονται προς το σημείο, όπου, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, έχει εντοπισθεί αριθμός αντικειμένων μπλε και πορτοκαλί χρώματος, του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο αγνοείτο από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται, ότι τα πρώτα αντικείμενα εντοπίσθηκαν 200-230 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης ή 100 μίλια από το αρχικό σημείο των ερευνών, εντός του FIR Καϊρου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος.

Αναβλήθηκε η συνάντηση των ηγετών της κεντροαριστεράς σε ένδειξη πένθους για την πτήση της EgyptAir
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, η – προγραμματισμένη για αύριο – συνάντηση των ηγετών της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς αναβάλλεται, σε ένδειξη πένθους για το αεροπορικό δυστύχημα των αιγυπτιακών αερογραμμών.

Ο Ομπάμα ενημερώθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το αεροσκάφος Airbus A320 της αιγυπτιακής εταιρείας EgyptAir που κατέπεσε σήμερα στη Μεσόγειο από την σύμβουλό του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, την Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για την εξέλιξη της κατάστασης. Επίσης, έδωσε οδηγίες σε αξιωματούχους της κυβέρνησής του να επικοινωνήσουν με τους εταίρους των ΗΠΑ και να προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξη της Ουάσινγκτον, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

Αεροσκάφη από την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Γαλλία συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο ανοικτά της Καρπάθου με 66 επιβαίνοντες, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέσα αναπτύχθηκαν νότια/νοτιοανατολικά της Καρπάθου, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ντιντιέ Πιατόν, διευκρινίζοντας πως “προβλέπονται και άλλα μέσα ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφράσουν οι αιγυπτιακές αρχές”, οι οποίες συντονίζουν τις έρευνες.

Σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις “υπάρχει μια πρώτη φάση έρευνας επιφανείας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, των επιβατών και στη συνέχεια μια επόμενη φάση έρευνας για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων συντριμμιών και μαύρων κουτιών για τα οποία μπορεί να κληθούν να επέμβουν ειδικά μέσα όπως υποβρύχια”, είπε.

“Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποσταλούν γρήγορα μέσα ώστε η περιοχή των ερευνών να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο”, πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, κατέπεσε σήμερα στη Μεσόγειο αφού είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ για λόγο που παραμένει άγνωστος. Καμία υπόθεση (δυστύχημα ή τρομοκρατική επίθεση) δεν έχει αποκλειστεί.

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptΑir βρέθηκαν νότια της Καρπάθου

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίσθηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκαφός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των των αιγυπτιακών αερογραμμών. Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα ραντάρ πάνω από την Μεσόγειο. Το αεροσκάφος της EgyptAir με 66 επιβάτες και πλήρωμα.

Ρωσία: Πιθανή η τρομοκρατική ενέργεια στο αεροσκάφος της Egyptair

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές που σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη με αεροπλάνο της Egyptian Airlines. Φαίνεται πως αυτή είναι τρομοκρατική ενέργεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 66 πολιτών από 12 χώρες», είπε ο Μπορτνίκοφ.

Η πτήση MS804 της EgyptAir είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, συνολικά 66 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 56 ήταν επιβάτες.

Ολάντ για συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir: Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται

Σε ουσιαστική επιβεβαίωση της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir προχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την ενημέρωση τους προς τους Γάλλους δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποια πιθανότητα ή να πούμε ότι κάποια είναι επικρατέστερη από κάποια άλλη. Δυστυχώς οι πληροφορίες που έχουμε επιβεβαιώνουν τους φόβους περί εξαφάνισης και συντριβής του αεροπλάνους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

Π. Καμμένος:To αεροπλάνο της EgyptAir έκανε απότομες στροφές και ξαφνικά έχασε ύψος

O κ. Καμμένος είπε ότι η πτήση MS της EgyptAir έκανε απότομες στροφές και έχασε ξαφνικά ύψος λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ, μόλις λίγα λεπτά αφότου είχε εγκαταλείψει το FIR της Αθήνας και είχε μπει σε αυτό του Καΐρου.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι το αεροσκάφος βρισκόταν 10 με 15 μίλια εντός του FIR του Καΐρου και σε ύψος 37.000 ποδών. «Τότε έστριψε 90 μοίρες αριστερά και στη συνέχεια έκανε μια στροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά, έπεσε από τα 38.000 στα 15.000 πόδια και στη συνέχεια χάθηκε στα 10.000 πόδια».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα