Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 212 επιβάτες στο Σινά

1024px-kolavia_airbus_a320_kustov

Αεροσκάφος ρωσικής εταιρείας που εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να οργανωθεί η επιχείρηση στον τόπο της συντριβής

Όπως μεταδίσουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος τύπου Airbus Α-321 επέβαιναν 212 επιβάτες και πλήρωμα.
Το αεροπλάνο ανήκε στον στόλο της Κogalymavia (ή Κοlavia/Metrojet), μιας μικρής εταιρείας με έδρα τη Σιβηρία.Η πτήση 7K9268 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά τις 8:30 το πρωί. Για περίπου μία ώρα επικρατούσε σύγχυση για την τύχη του αεροσκάφους, καθώς οι πληροφορίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Αρχικά τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν την εξαφάνιση από τα ραντάρ, για να έρχεται η επιβεβαίωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι τελικά το στίγμα του αεροσκάφους είχε βρεθεί και αυτό συνέχιζε κανονικά την πορεία του προς τον εναέριο χώρο της Κύπρου.
Τελικά, λίγο μετά τις 9:30 οι πληροφορίες διαψεύσθηκαν, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου ανακοίνωσε τη συντριβή στην Χερσόνησο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα