Συνεργασία Ιράν-Συρίας κατά Ισραήλ-σουνιτών ανταρτών

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν συζήτησε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας με τον συριακό στρατό στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δαμασκό, ενώ δεσμεύθηκε να πολεμήσει το Ισραήλ και τους σουνίτες αντάρτες.

«Βρισκόμαστε στη Δαμασκό για να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους κοινούς μας εχθρούς, τους σιωνιστές και τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Ιρανός υποστράτηγος Μοχαμάντ Μπαγκερί, αναφερόμενος στο Ισραήλ και τους σουνίτες αντάρτες, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

«Συμφωνήσαμε στις αδρές γραμμές της συνεργασίας αυτής», πρόσθεσε.

Ο υποστράτηγος Μπαγκερί, ο οποίος ηγείται του γενικού επιτελείου που συντονίζει τόσο τον παραδοσιακό Στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, όσο και τον Στρατό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, από τον οποίο προέρχεται και ο ίδιος, επισήμανε εξάλλου ότι το Ιράν δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας από το Ισραήλ.

«Δεν είναι αποδεκτό το σιωνιστικό καθεστώς να παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας όποτε θέλει», τόνισε, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA.

Το Ισραήλ έχει ορίσει την κυβέρνηση της Δαμασκού υπεύθυνη για κάθε σφαίρα ή πυρομαχικό που πέφτει στο ισραηλινό έδαφος και προέρχεται από συγκρούσεις στη Συρία και έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα στρατιωτικούς στόχους εντός του συριακού εδάφους.

Έχει χτυπήσει επίσης αυτοκινητοπομπές με ιρανικά όπλα προς τη σιιτική ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Σε ένα από τα πλήγματα αυτά, μάλιστα, είχε χάσει τη ζωή του και υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα