Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Ένας 29χρονος συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύποπτος για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου, στις 25 Μαϊου 2017, στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

 

Παράλληλα, ο 29χρονος, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορείται και για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βομβών με διάφορους αποδέκτες σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, την άνοιξη του 2017, καθώς και τα γραφεία του ΔΝΤ.

Όσον αφορά τον Λουκά Παπαδήμο, ο φάκελος – βόμβα είχε εκραγεί στα χέρια του όταν τον άνοιξε, ενώ το αυτοκίνητο που επέβαινε είχε σταματήσει σε φανάρι στη συμβολή της οδού 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Μάρνη.

Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική, είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο, που συνελήφθη το πρωί.

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στην συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα