Συνελήφθη ο σωσίας του Χίτλερ που κυκλοφορούσε στη γενέτειρα του δικτάτορα

Ένας σωσίας του Χίτλερ συνελήφθη στην Αυστρία, με την κατηγορία ότι εξυμνεί τη ναζιστική εποχή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Όπως μεταδίδει το BBC, ο 25χρονος φέρεται να αυτοαποκαλείται Χάραλντ Χίτλερ.

Ο άντρας, έχοντας υιοθετήσει το χαρακτηριστικό κούρεμα και μουστάκι του Χίτλερ, κυκλοφορούσε στη γενέτειρα του δικτάτορα, Μπράουναου αμ Ιν, ενώ τον είχαν δει να βγάζει φωτογραφίες έξω από το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Χίτλερ.   Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, David Furtner, είπε στο BBC ότι ο 25χρονος μετακόμισε πρόσφατα στην πόλη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αυστρίας με τη Γερμανία. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για κάποια φάρσα ή καλλιτεχνική performance. «Ο νεαρός άντρας ξέρει ακριβώς τι κάνει», τόνισε ο Furtner, ενώ πρόσθεσε ότι τον είχαν δει επίσης στη Βιέννη και στο Γκρατς.

Το να εξυμνεί κανείς τον Χίτλερ ή τους Ναζί θεωρείται εγκληματική ενέργεια από την αυστριακή νομοθεσία.

Ο Χίτλερ γεννήθηκε στο Μπράουναου αμ Ιν το 1889. Τον περασμένο Οκτώβριο, οι αυστριακές αρχές αποφάσισαν να κατεδαφίσουν το τριώροφο σπίτι, στο οποίο γεννήθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί η μετατροπή του σε ένα είδος μνημείου για ναζιστές και ακροδεξιούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα