Συνελήφθησαν 400 ύποπτοι στην Τουρκία για σχέσεις με το ISIS

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περίπου 400 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων και ξένοι, σε μια σειρά από εφόδους που πραγματοποίησε σε ολόκληρη τη χώρα, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Dogan και Anadolu.

Σχεδόν 150 ύποπτοι συνελήφθησαν στη Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά της χώρας, 60 στην πρωτεύουσα Άγκυρα και δεκάδες άλλοι σε πολλές επαρχίες, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα σήμερα τα επίσημα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι 60 συλληφθέντες στην Άγκυρα είναι κυρίως ξένοι.

Συνελήφθησαν στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στις συνοικίες Σιντσάν, Τσουμπούκ, Γενίμαχαλά και Μαμάκ της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Anadolu.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έναν μήνα μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον νυχτερινού κέντρου της Κωνσταντινούπολης την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το Ισλαμικό Κράτος σκόπευε να πραγματοποιήσει τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς, εκτός από την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και μια ταυτόχρονη επίθεση στην Άγκυρα, αλλά τη ματαίωσε εξαιτίας των συλλήψεων που είχαν πραγματοποιηθεί από τις τουρκικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα