Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο στο Ποτάμι

Σε «πυρετό» διαβουλεύσεων και συζητήσεων βρίσκεται το Ποτάμι, προκειμένου να αποφασίσει αν θα στηρίξει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο καταλύτη στην κύρωση της Συμφωνίας και όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που θα γίνει με την συμμετοχή βουλευτών και ευρωβουλευτών που ζητούν να ψηφιστεί η Συμφωνία.

Από υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Ποτάμι επανεξετάζει πλέον τη θέση του, μετά το «αντάρτικο» του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος έχει προγραμματιστεί για τις 6 μμ το απόγευμα της Πέμπτης.

«Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού θα λάβει την τελική απόφαση υπερψήφισης ή όχι της Συμφωνίας.

Οι δύο τάσεις και οι αντικρουόμενες απόψεις

Μετά τη διαγραφή του κ. Δανέλλη, τα πέντε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα.

Ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ζητήσει ξεκάθαρα όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού να καταψηφίσουν τη Συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, σημειώνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική για τη χώρα. Αφήνουν επίσης ανοιχτό και το ενδεχόμενο μιας μεσοβέζικης λύσης με αποχή από την ψηφοφορία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα