Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 23/4 και ώρα 13:00. η  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και  προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Οικονομία και εθνικά στο επίκεντρο

Σε ρυθμούς ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης και της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια αλλά και των κρίσιμων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής κινούνται Αθήνα και Βρυξέλλες, θέματα για τα οποία θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις όσον αφορά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, ως τον κομβικό σταθμό πριν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόκειται να τονίσει τη διάψευση των σεναρίων που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες περί δήθεν επέκτασης του προγράμματος, ενώ θα επαναλάβει πως η έξοδος θα είναι «καθαρή», δίχως προληπτική γραμμή. Την ίδια στιγμή, αναμένεται από τον πρωθυπουργό να αναφερθεί στο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει καταθέσει η Αθήνα στους θεσμούς.

Άλλωστε η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο είναι πιθανό να “κλειδώσει” εξελίξεις όσον αφορά τη διαδικασία της εξόδου αφού στις 27 Απριλίου στη Σόφια οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνουν το αναπτυξιακό σχέδιο που θα αποτελέσει και τη βάση της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και περαιτέρω συζήτηση όσον αφορά το χρέος και βέβαια την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης. Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα συναντήσει τον Αλ. Τσίπρα, ενώ θα μιλήσει και στο κοινοβούλιο. “Θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει όλα τα θέματα με την ελληνική ηγεσία”, απάντησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν σε ερώτηση εάν η επίσκεψη αυτή συνδέεται με τις διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως είναι φυσικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται αύριο να ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση στο μέτωπο του «Μακεδονικού» και στα ελληνοτουρκικά, σε μια συγκυρία όπου η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται ενώ η περαιτέρω αποσταθεροποίηση ενόψει των πρόωρων εκλογών φουντώνει τις ανησυχίες για εκ νέου κλιμάκωση. Σημειώνεται ότι τις ερχόμενες ημέρες πρόκειται να υπάρξει νέα συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς. Όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ Μίλε Μποσνιάκοφσκι, Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς θα συναντηθούν έως το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα