Συνεδριάζει εκτάκτως η κίνηση Κοτζιά «ΠΡΑΤΤΩ» -Στα άκρα με Καμμένο

Εκτάκτως συνεδριάζει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματείας της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά, μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς είχε το απόγευμα της Τετάρτης, συνάντηση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (και μέλος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ) Γεωργία Γεννιά.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης της ΠΓ της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, τίθεται εκ των πραγμάτων το θέμα στρατηγικής της κίνησης εφεξής και ειδικότερα, της συμμαχίας με το κυβερνών κόμμα. Ολα δείχνουν πως ο Νίκος Κοτζιάς θα τραβήξει στα άκρα τη σύγκρουση με τον υπουργό Αμυνας.

Η συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ κίνηση, διαθέτει πλέον μόνο βουλευτές: Τον Νίκο Τόσκα και την Γεωργία Γεννιά. Ο Νίκος Κοτζιάς -εξωκοινοβουλευτικός υπουργός – παραιτήθηκε από το ΥΠΕΞ, ο Νίκος Τόσκας αποπέμφθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ο οποίος πάντως φέρεται εσχάτως να έχει πάρει αποστάσεις από το «ΠΡΑΤΤΩ») ενώ εξωθήθηκε σε παραίτηση από την θέση του και ο πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωναμε πληροφορίες, στην σύσκεψη θα εξεταστεί μεταξύ άλλων και η μεθόδευση κατάθεσης πρότασης νόμου, σχετικά με την διαφάνεια των κονδυλίων του υπουργείου Αμυνας, στα πρότυπα των κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Ενα ακανθώδες θέμα, το οποίο αποτέλεσε και την θρυαλλίδα στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης και ακολούθησε η θυελλώδης αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα