Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για Συρία – Β. Κορέα

Την σχετική ανακοίνωση, για την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov, ο οποίος είπε ότι ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Sergey Shoygu, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Συρία με εντολή του προέδρου Putin, ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας για τα αποτελέσματα των επαφών του με την ανώτατη ηγεσία της Συρίας και για τις ζώνες αποκλιμάκωσης στην Συρία.

Ο Dmitry Peskov, είπε ότι συζητήθηκε και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από την νήσο Χοκάιντο με κατεύθυνση τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε τέσσερις μέρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , αποφάσισε μα ψήφισμα του τη σκλήρυνση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, επεσήμανε επίσης ότι συζητήθηκαν λεπτομερώς ζητήματα που αφορούν τρέχοντα εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Στην σύσκεψη εκτός από τον υπουργό Αμύνης συμμετείχαν ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Anton Vaino, οι πρόεδροι τους Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και της Ρωσικής Δούμας (‘Ανω και Κάτω Βουλής) Valentina Matviyenko και Vyacheslav Volodin, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Κατασκοπείας Sergey Naryshkin.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα