Συναντήσεις Χ. Θεοχάρη με τους προέδρους ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ

xaris-theoxarisO κ. Xάρης Θεοχάρης και κλιμάκιο στελεχών της «Δημοκρατικής Ευθύνης» συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και με στελέχη του συνδέσμου ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά και μέλη του Προεδρείου της συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, στη συζήτηση με τον ΣΕΤΕ έγινε αναφορά στα γεωπολιτικά ρίσκα, τα οποία σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση και την αβεβαιότητα άσκησαν πίεση στα έσοδα του τουριστικού κλάδου την τρέχουσα περίοδο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέαδης, σημείωσε πως τα 2 κλειδιά για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η ρύθμιση του χωροταξικού και του πλαισίου στρατηγικών επενδύσεων. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης  από τη μεριά του τόνισε πως πρέπει να διαμορφωθεί ένα ηπιότερο φορολογικό περιβάλλον με έμφαση στην φορολογία 20-20-20 σε εισόδημα, επιχειρήσεις, ΦΠΑ και ταυτόχρονη μεταφορά φορολογικών εσόδων από κλίνες και κύριο ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ.

Στη συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο μικρομεσαίος, επιχειρηματίας, επαγγελματίας και ιδιωτικός υπάλληλος είναι αυτός που πλήττεται συνεχώς και πολλαπλώς από την ελληνική κρίση, μέσω της ανεργίας, της υπερφορολόγησης και των μνημονίων. Σημείωσε πως πλέον η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης δεν φθάνει, καθώς η οικονομία και η χώρα χρειάζονται άμεσα λύσεις – λύσεις που δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καββαθάς, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη παραγωγής μιας συναινετικής εθνικής πολιτικής ενώ ανέδειξε και το ζήτημα της καθιέρωσης ενός ακατάσχετου εταιρικού λογαριασμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα