Συναντήσεις του Δ. Κουτσούμπα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ και τον πρύτανη του ΕΜΠ

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γ. Στασινό και τον προεδρεύοντα της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανη του ΕΜΠ κ. Γιάννη Γκόλια είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για τις παρεμβάσεις του στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των αναδρομικών εισφορών των εργαζόμενων μηχανικών. Ο γ.γ του κόμματος, από την πλευρά του “ανέδειξε τις ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης και των προηγούμενων για την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει πλατιά συζήτηση για τις συνέπειες των κατευθύνσεων της ΕΕ, σε σχέση με το σύστημα ανταποδοτικότητας στο Ασφαλιστικό”. Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα του νόμου Κατρούγκαλου και την απόσυρση της εγκυκλίου που αφορά τους επιστήμονες που εργάζονται με μπλοκάκι και τόνισε ότι “αυτές οι θέσεις και ο στόχος για αποκλειστικά δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης από τους συνδικαλιστικούς φορείς των μηχανικών”.

Στη συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΜΠ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τις θέσεις της Συνόδου Πρυτάνεων σε σχέση με τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Ιδρύματα καθώς επίσης και για ζητήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε πτυχές της λειτουργίας του. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα