Συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ετοιμάζει ο Τσίπρας για τον εκλογικό νόμο

Τσίπρας τηλεφωνοΈντονες διεργασίες, με επίκεντρο, κυρίως, τον εκλογικό νόμο, αναμένεται να σημειωθούν την επόμενη εβδομάδα και θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και αποφασίστηκε, όπως η κυβέρνηση επιδιώξει την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων για τον εκλογικό νόμο. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Στη συνέχεια, στις 25 και 26 Ιουνίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρόταση για τον εκλογικό νόμο.

Παράλληλα με τον εκλογικό νόμο, θα εξελιχθεί και η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κομματικές πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει αυτό το θέμα και στο πρόγραμμά του και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κατά συνέπεια, ουδείς αιφνιδιάζεται. Ωστόσο, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί εξαντλητικός διάλογος και με τις πολιτικές δυνάμεις και με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα