Συναγερμός στο Πεκίνο για την εμφάνιση νέφους

Κίτρινο συναγερμό για την εμφάνιση υψηλών επιπέδων νέφους έως και το Σάββατο εξέδωσε το γραφείο εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Πεκίνου. Ο κίτρινος συναγερμός προειδοποιεί για την εμφάνιση πάνω από 150 μικρογραμμαρίων βλαβερών σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο για δύο συνεχόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων επιπέδων που έχει η Κίνα, ο κόκκινος συναγερμός είναι ο πιο σοβαρός και ακολουθούν ο πορτοκαλί, ο κίτρινος και ο μπλε.

Η χαμηλή ορατότητα ανάγκασε τις αρχές της πόλης να κλείσουν αρκετούς αυτοκινητοδρόμους έξω από την πόλη. Το νέφος γίνεται πιο πυκνό συνήθως στα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κίνας (ΜΕΡ) προειδοποίησε οτι φέτος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Wang Su Xhiao, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας, Πρόληψης και Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Πεκίνου, ο αέρας έχει γίνει πιο υγρός γεγονός που ευνοεί τις συνθήκες εμφάνισης του νέφους. Στο παρελθόν το Πεκίνο έχει ζήσει πολύ χειρότερες καταστάσεις, μετά όμως τις εντατικές προσπάθειες των αρχών η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ελεχθεί και πλέον κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα