Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

epa05256167 Heavily armed members of the Dutch Marshals stand guard at Schiphol Airport in Amsterdam, The Netherlands, late 12 April 2016, after somebody was arrested after a suspicious action. According to reports, a section of the Airport Schiphol was evacuated while police robot investigates a suspicious package near the facility. EPA/MICHEL VAN BERGEN

Κόκκινος συναγερμός σήμανε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ,εξαιτίας ανησυχιών για την «ύποπτη παρουσία» ενός άνδρα.

Ισχυρές δυνάμεις των αρχών ασφαλείας της Ολλανδίας απέκλεισαν τμήμα του αεροδρομίου κι επί 4 ώρες πραγματοποίησαν έρευνες για πιθανή τοποθέτηση εκρηκτικών.

Η κινητοποίηση  κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες και ο συναγερμός τελικά έληξε τα ξημερώματα, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και την έρευνα για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών στις αποσκευές του να μην εντοπίζει επικίνδυνα υλικά.

H Oλλανδία έχει ανέβασει το επίπεδο επιφυλακής μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο γειτονικό Βέλγιο.
Την επιχείρηση της νύχτας Τρίτης προς Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σχίπχολ πυροδότησε «αναφορά ύποπτη κατάσταση». Μέρος του χώρου των αφίξεων αποκλείστηκε, όπως και του σημείου αναχώρησης των λεωφορείων, όπου και έγινε η σύλληψη του άνδρα.

Οι αποσκευές του ελέγχθηκαν για εκρηκτικά και δεν εντοπίστηκε τίποτε ύποπτο. Οι ολλανδικές Αρχές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία για τον συλληφθέντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα