Συνήγορος Ζακ Κωστόπουλου: Ούτε λέξη στη δικογραφία για τη βιαιοπραγία

Σοβαρότατες ελλείψεις και παραλείψεις στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου διαπιστώνει η πολιτική αγωγή στη δικογραφία που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συνήγορο των συγγενών του θύματος, Άννυ Παπαρρούσου, στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το τραγικό συμβάν στην οδό Γλάδστωνος δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα. Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως, αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε επίθεση αυτής της σφοδρότητας.

Η δικηγόρος αναφέρει, επίσης, ότι ακόμη και αυτή την ώρα η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, που πιθανότατα λήφθηκε από κινητό κάποιου αυτόπτη, από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως να διαφυλαχθεί υλικό από τον χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό. «Δεν αποκλείστηκε καν ο χώρος» επισημαίνει η κ. Παπαρρούσου, υπενθυμίζοντας τη φωτογραφία του κοσμηματοπώλη λίγη ώρα μετά τον θάνατο του 33χρονου, να σκουπίζει τα σπασμένα γυαλιά έξω από το μαγαζί του.

Σύμφωνα με τη συνήγορο πολιτικής αγωγής, η δικογραφία στερείται και μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς στον φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών, των αστυνομικών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, που επίσης δεν αναφέρονται στις σκηνές που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Δεν περιέχει, επίσης, καμία έκθεση έρευνας στον χώρο.

Η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας τεχνικός σύμβουλος-ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά, ώστε να αναλυθεί το υπάρχον βίντεο και να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα. Η εξέταση του μάρτυρα ενδέχεται να γίνει σήμερα, όπως επίσης σήμερα είναι πιθανό να εξεταστούν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ, η γεμάτη ερωτήσεις και καμία ασφαλή απάντηση, πλην του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, δικογραφία οδήγησε σε νέα προθεσμία της απολογίας του κοσμηματοπώλη που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Την προθεσμία, για αύριο στις 10 το πρωί, έδωσε ο ανακριτής της υπόθεσης, αφού ο φάκελος που χειρίζεται «πάσχει από σοβαρότατες ελλείψεις», ενώ ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστες οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου .

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν μέχρι την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

Την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 55χρονος που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του 33χρονου. Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα των τριών ιατροδικαστών που έγινε γνωστό τη Δευτέρα δεν γίνεται προσδιορισμός της ακριβούς αιτίας θανάτου του 33χρονου. Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς, Σουλτάνα Μαριανού και Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του θανόντος, συμφωνούν ότι ο 33χρονος δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του. Έτσι, αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να πέσει φως στην αιτία θανάτου του.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα