Συνάντηση Όρμπαν – Σαλβίνι την Τρίτη για να σταματήσουν τη μετανάστευση

Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στο Μιλάνο την Τρίτη 28η Αυγούστου, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Σαλβίνι ανέφερε ότι θα συζητήσει με τον Όρμπαν τρόπους για να «σταματήσει η μετανάστευση» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που σε αδιέξοδο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για τους 150 πρόσφυγες που παραμένουν στο πλοίο Diciotti.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας γνωστοποίησε ότι η Ουγγαρία αρνήθηκε να υποδεχθεί οποιονδήποτε από τους δεκάδες μετανάστες που έχουν περιοριστεί κατ’ εντολή του Σαλβίνι πάνω σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής έως ότου άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν στην ανακατανομή τους.

Με δεδομένο ότι ο αντιπροέδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η Ρώμη θέλει να μειώσει τη συμβολή της στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για συμφωνία όσον αφορά στην τύχη των 150 προσφύγων που παραμένουν στο ιταλικό πλοίο Diciotti,

Σημειώνεται ότι οι 150 μετανάστες έχουν περιοριστεί κατ’ εντολή του Σαλβίνι πάνω στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής έως ότου άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν στην ανακατανομή τους.

Να σημειωθεί οτι άκαρπη ήταν η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων 12 χωρών μελών, μεταξύ των οποίων, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία. Ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε κατηγορήσει την ΕΕ ότι δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».

Η Κομισιόν στη συνέχεια απάντησε ότι «Στην Ευρώπη, οι απειλές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και δεν οδηγούν πουθενά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα