Συνάντηση Χαρίτση – Κρέτσου: Στο επίκεντρο ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ και η Πολιτική Συνοχής

Στενότερη συνεργασία με την ΕΕ για την υλοποίηση κρίσιμων έργων σε ψηφιακές υποδομές, κτηματολόγιο, διαχείριση απορριμμάτων συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση με την επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο τέθηκε ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ και η Πολιτική Συνοχής μετά το 2020.

Η κυρία Κρέτσου χαιρέτισε τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι οποίες, όπως σημείωσε, αποτελούν το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της Πολιτικής Συνοχής και της ανάγκης ενίσχυσής της.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και η κυρία Κρέτσου επισήμαναν την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η συζήτηση για το ύψος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. μετά το 2020 καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα τα προγράμματα της νέας περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την αύξηση κατά 8% των πόρων προς την Ελλάδα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Ο κ. Χαρίτσης και η κυρία Κρέτσου συμφώνησαν για στενότερη συνεργασία το επόμενο διάστημα με στόχο την υλοποίηση κρίσιμων έργων, όπως οι ψηφιακές υποδομές, το κτηματολόγιο και η διαχείριση των απορριμμάτων

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα