Συνάντηση Φίλη με τον επικεφαλής της UNICEF

image.ashxΜε τον επικεφαλής της UNICEF συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στην Αθήνα και την UNICEF προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα προβλήματα των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα.

Αλλωστε, κλιμάκιο της UNICEF στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, καταγράφει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα δράσεις σε πρακτικό επίπεδο. Κατά τη συνάντηση, υπήρξε διεξοδική αναφορά στις επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Λέικ για το προσωπικό ενδιαφέρον του και τη γενικότερη προσφορά της UNICEF και παρουσίασε το σχέδιο δράσης του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές τους.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Unicef, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τόνισε ότι η UNICEF είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια για την εκπαίδευση, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα