Συνάντηση των ηγετών της ΕΕ την επομένη του βρετανικού δημοψηφίσματος

82ebf33793328413d08da489fe6c9388_LΟι κορυφαίοι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στις Βρυξέλλες το πρωί της 24ης Ιουνίου, την επομένη του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έγινε σήμερα γνωστό από μια ευρωπαϊκή πηγή.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρόκειται να συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή στο περιβάλλον ενός εξ αυτών, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, θα συμμετάσχει επίσης, πρόσθεσε η πηγή.

Η συνάντηση αυτή “δεν είναι ακόμη 100% σίγουρο ότι θα γίνει”, δήλωσε η πηγή αυτή, “αλλά προς το παρόν αυτό είναι το σχέδιο”.

Μια ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των 28 είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με το ζήτημα της Βρετανίας πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα