Συνάντηση των ελληνικών τραπεζών με τον Klaus Regling

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Klaus Regling είχε σήμερα στο Λουξεμβούργο αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Καραμούζη, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Ράπανο, τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σπυρίδωνα Παπασπύρου, τη Γενική Γραμματέα κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής CFO κ. Βασίλειο Ψάλτη.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Regling και τα στελέχη του ESM τη βελτίωση των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2016, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ρευστότητα και την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές Τράπεζες επανήλθαν σε οργανική κερδοφορία παρά το δυσμενές περιβάλλον λειτουργίας και διατηρούν επαρκείς κεφαλαιακούς δείκτες και απόθεμα προβλέψεων για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μείωσης του υπολοίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός της επόμενης τριετίας. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι η επίτευξη των στόχων αυτών εξαρτάται και από τη μείωση των αβεβαιοτήτων και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ επιβεβαίωσε την πρόθεση των ελληνικών Τραπεζών να συνεργαστούν με όλες τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, περιλαμβανομένου του ESM, για την επιτυχή αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα