Συνάντηση Τσίπρα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη διεθνή μετανάστευση

6eef0891-2080-49ce-8a66-10395ffc8941

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για τη Διεθνή Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπραςστο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έρχεστε σε μία κρίσιμη περίοδο αλλά βέβαια, βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή που βρισκόμασταν πριν από δύο μήνες.  Το θετικό είναι ότι υπάρχει μία συμφωνία που ελπίζουμε να παραμείνει, αλλά ακόμα έχουμε ανάγκη από τη βοήθειά σας και τη συνεργασία σας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Έχουμε σχεδόν 56.000 πρόσφυγες παγιδευμένους στην Ελλάδα και θέλουμε να τους παρέχουμε βοήθεια, παροχές και προοπτική ότι κάποια στιγμή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους».

Από την πλευρά του ο Πίτερ Σάδερλαντ τόνισε: «Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα για όλη τη δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει έως τώρα για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση».

«Η κατάρρευση της συνθήκης Σένγκεν είναι μία οικονομική καταστροφή αλλά και καταστροφή από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε, τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μοιραστεί η ευθύνη» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα