Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ 17 Μαΐου στη Σόφια, ανακοίνωσε ο Μ. Νίμιτς

Σε επίπεδο κορυφής μεταφέρεται πλέον η συζήτηση για την επίτευξη λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Μετά την εξάωρη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στο Σούνιο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαικήες Ένωσης και Δυτικών Βαλκανίων ο Μάθιου Νίμιτς ανακοίνωση συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ την ερχόμενη Πέμπτη 17 Μαίου στη Σόφια.

Μάλιστα ο κ. Νίμιτς έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά» , μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Μαΐου στη Σόφια, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς με δήλωσή του μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά» προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Χθες ο κ. Κοτζιάς μιλώντας από τη Σύνοδο των βαλκανικών κρατών –μελών της ΕΕ με την Ομάδα του Βίσεγκραντ και τις υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, στο Σούνιο ανέφερε πως Ελλάδα και πΓΔΜ  έχουν ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουν το πρόβλημα.

«Από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση αυτής της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά και ενόψει της σημερινής συνάντησής του με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα