Συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

tsipras-giounker

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός,πριν την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ,μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζάνι Πιτέλα.Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανάφεραν ότι στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Σύνοδος Κορυφής διεξάγεται μία ημέρα μετά την -κατά πλειοψηφία λόγω της αντίστασης κρατών της κεντρικής Ευρώπης- απόφαση των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αναμένεται να επαναλάβει τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, καθώς και την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με βάση την αξία της αλληλεγγύης και ως κοινό ευρωπαϊκό θέμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα