Συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά για το προσφυγικό

tsipgenn

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «καλή» την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.

«Είναι ένα ζήτημα που αφορά την Ευρώπη. Είναι ένα διεθνές ζήτημα αλλά τη χώρα μας την αφορά ιδιαίτερα. Θα έλεγε κανείς ότι παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος», επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά . «Θα πρέπει να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο στους πρόσφυγες, αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο για να βρουν τη δυνατότητα να ζήσουν».

Από την πλευρά της  η Φώφη Γεννηματά δήλωσε,«Προκάλεσα αυτή τη συνάντηση γιατί πιστεύω ότι το προσφυγικό είναι πράγματι εθνικό ζήτημα και έτσι ακριβώς το αντιμετώπισα και στη συνάντηση που κάναμε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου δυστυχώς τότε η Νέα Δημοκρατία είχε επιλέξει να μην συνταχθεί».

«Πρέπει να τελειώσει η συζήτηση για την απομόνωση της χώρας μας και για τον κίνδυνο εξόδου από την Σένγκεν», σημείωσε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι παρά τις όποιες παραλείψεις, το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στις διαστάσεις που έχει.

«Δεν είναι ελληνικό ζήτημα και δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει στις πλάτες της το προσφυγικό μόνη της», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα